Година от войната в Украйна – равносметката 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес отбелязваме една година от войната в Украйна. По този повод в "Денят започва" гостуваха журналистът  Валери Тодоров, дипломатите Стефан Тафров, Елена Поптодорова и военният експерт полк. Владимир Миленски. Те участваха в телевизионен дебат в студиото.

„Войната в Украйна не започна на 24 февруари 2022 година. Имаше едно събитие през 2007 г. в Мюнхен, когато Путин произнесе сакралната фраза за най-тежката катастрофа на 20-ти век. Това беше първият знак, оттам нататък започнаха последващи събития – Грузия, Крим. И отново Западът си даде отсрочка“, каза Елена Поптодорва.

Журналистът Валерий Тодоров допълни, че са били подценени факторите, които са довели до развръзката - напрежението между Киев и Москва. 

„Това е така, защото имаше страх да не бъде разгневен Путин“, добави Елена Поптодорва. 

„Тази война е по вина на Русия, не по вина на сепаратистки настроения или пък поведението на Украйна. Тази война има своя агресор и той е ясен и категоричен“, смята полк. Владимир Миленски.

„България също има своята отговорност за подценяване на фашисткия режим на Путин. Защото фашисткият режим е изцяло отговорен за агресията, страданията на украинците и на всички европейци по целия свят“, коментира Стефан Тафров.

Вижте целия дебат във видеото.
 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад